Унгарската опозиция веднага заклейми срамния паралел с Холокоста. Критиките на Орбан

...
Унгарската опозиция веднага заклейми срамния паралел с Холокоста. Критиките на Орбан
Коментари Харесай

Орбан сравни проект на ЕС с Холокоста frognews.bg

Унгарската съпротива незабавно жигосах " срамния паралел с Холокоста ".

 

Критиките на Орбан са във връзка постигнатото неотдавна съглашение, което планува наложителна взаимност сред страните от блока в грижата им за бежанците. Лидерът на Будапеща осъди разпоредбите, които " дават на Брюксел правото да споделя по какъв начин да се разпределят мигрантите ".

 

Целта е всяка държава-членка да одобри избран брой лица, които търсят леговище и са пристигнали в страна от Европейски Съюз, подложена на миграционен напън (в взаимозависимост от популацията им и техния Брутният вътрешен продукт на глава от населението). Ако не го създадат, ще би трябвало да дават финансова помощ в размер на 20 хиляди евро на човек. 

 

" Всяка страна, която не разрешава на мигранти да влязат, ще бъде принудена да го направи принудително ", сподели той в изявление за медия, близка до държавното управление.

Унгарският министър председател към този момент назова съглашението " недопустимо "   и съобщи, че Европейски Съюз “злоупотребява с пълномощията си ”. 

 

Гласуването изискваше поддръжката на 15 от 27-те страни членки, представляващи минимум 65 % от популацията на Европейски Съюз. Полша и Унгария гласоподаваха срещу.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР